PREMIÉR: Dialóg s opozíciou je pri národno-štátnych záujmoch životne dôležitý

12.07.2012 Bratislava

Bratislava 12. júla (TASR) – Premiér Robert Fico (Smer-SD) opäť plánuje osloviť opozičných predstaviteľov so žiadosťou o stretnutie. To by sa podľa jeho slov malo uskutočniť prvý augustový týždeň. Na ňom sa má rozoberať postavenie Slovenska v Európskej únii a v eurozóne.

"Musíme sa navzájom informovať o možných alternatívach vývoja a aké máme možnosti a páky v prípade krízových situácií," podčiarkol na dnešnej tlačovej konferencii k hodnoteniu 100 dní jeho vlády.

Dialóg s opozíciou v zásadných národno-štátnych otázkach označil za životne dôležitý. "Bez neho nie je Slovensko schopné zvládať krízové javy, ktorým môže byť v budúcnosti vystavené," zdôraznil.

Na kritické slová opozície, ktoré odzneli v súvislosti s prvými 100 dňami jeho exekutívy, odmietol reagovať. Vysvetlil to tým, že hoci odsudzujú vládne opatrenia na ozdravovanie verejných financií, nepredložili k nim žiadnu alternatívu. "Ako mám brať vážne kritiku, keď nie sú schopní povedať, ako by to robili inak? Ak pôjde o kritiku v iných témach, kde majú alternatívu a ponúkajú iné vecné riešenia, tam budem povinný na ňu reagovať," vyhlásil. Fico si preto myslí, že právo opozície na kritiku v oblasti verejných financií je preto veľmi malé.

Za najzásadnejší moment počas prvých 100 dní označil ten okamih, keď Smer-SD zistil, že bude vládnuť sám.
 

Vyberte región